Kaj potrebujem za delo?

 

eEksperimenti je platforma, zasnovana na računalniško-merilni kartici Red Pitaya. Kartica je slovenski izdelek. Temelji na lastnih inovacijah in znanjih s področij elektrotehnike in računalništva. Trži jo istoimensko podjetje iz Ljubljane. Če kartice nimate, jo lahko naročite na spletni strani http://redpitaya.com. Povpraševanje pošljite na naslov Red Pitaya, Tržaška 25, 1000 Ljubljana.

Kartico Red Pitaya skupaj s pripadajočimi matariali (preskusna ploščica, vezice, elementi, senzorji) si za preiskus eksperimentov lahko tudi izposodite. Prosili vas bomo le za povratno informacijo o vaših izkušnjah pri izvajanju eEksperimentov. Pišite nam na e.eksperimenti@guest.arnes.si.

Celotna vsebina platforme eEksperimenti se nahaja na povezavi http://eeksperimenti.si/SDZa uporabo aplikacij bo vsebino potrebno naložiti na SD kartico in jo vstaviti v režo Red Pitaye. 

Nekatere dele izdelane platforme lahko uporabite, tudi če nimate Red Pitaye. Več o tem izveste v zgornjih zavihkih.

 

Opis zgornjih zavihkov

 

  Osnovne razlage električnih pojavov  

V zavihku predstavljamo osnovne veličine in načine merjenja z računalniško-merilno kartico. S pridobljenim znanjem se lahko preiskusite v reševanju priloženih kvizov.

 

  Red Pitaya  

V zavihku so osnovne informacije za uporabo računalniško-merilne  kartice Red Pitaya in načini priključitve.

 

  eEksperimenti  

Meni ponuja dostop do pripravljenih eEksperimentov v platformi. Celoten opis, ki ga najdete na kartici Red Pitaya, se nahaja na tej povezavi. Če Red Pitaye nimate, aplikacije ne bodo delovale.

Platforma eEksperimenti omogoča, da opravite eksperiment na oddaljen način, brez posedovanja Red Pitaye. Eksperiment s pripadajočo aplikacijo se nahaja na oddaljeni Red Pitayi, priključeni na spletni strežnik v Laboratoriju za bioelektromagnetiko na Fakulteti za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani. S klikom na to povezavo dostopate na spletno stran, na kateri si rezervirate čas za oddaljen eksperiment.

 

  eSenzorji  

Izbira zavihka vas seznani z nekaterimi senzorji, za katere smo napisali namenske aplikacije. Zavihek vsebuje opis in način delovanja predstavljenih senzorjev. Brez Red Pitaye aplikacij ni moč zagnati.

 

  eProgramiranje  

V zavihku so predstavljeni načini programiranja Red Pitaye. Nekaterim zahtevnejšim bodo kos samo izkušeni programerji. Za začetnike in za tiste z manj programerskega znanja smo v platformo eEksperimenti vključili sodoben način vizualnega programiranja. Več o tem izveste na spletni strani eProgramiranje.